Vorige week ontving ik via de post een fles water om te proberen.
Niet zomaar een fles…dit keer een hele BIJZONDERE, en dan heb ik het niet alleen over de prachtig vormgegeven fles => GLACIS, gletsjerwater van Patagonia (Chili).
Ik hou het nog even in de fles, want bijna al het drinkwater heeft 1 ding gemeen : eenmaal ingeschonken zie je geen enkel verschil.
=> Het verschil zit in de smaak!
In Nederland zijn we niet zo bekend met de grote smaakverschillen die er zijn tussen de verschillende bronnen. ‘Water is gewoon water, het smaakt bijna nergens naar dus WAAR HEBBEN WE HET OVER.’
Mijn advies: lees vooral even verder.. #OfBoekEenWaterproeverij
‘Glacis water’ is GLETSJER water, hier is niets aan toegevoegd, niets uitgehaald en gaat zo vanuit de gletsjer de fles in. Zelf zeggen ze: ‘Door het drinken van een glas Glacis ervaar je direct contact met het verre verleden. Het gaat niet alleen om hydratatie, met Glacis kunt u een EXCLUSIEVE ERVARING beleven.’
Ik zit er klaar voor!
Maar eerst nog even dit:
De bron is te vinden daar waar het Amerikaanse continent eindigt en ANTARCTICA begint.
We hebben het hier over een ongerepte natuur, vrij van vervuiling. Toppen van eeuwige sneeuw welke worden ondersteund door massieve kliffen waaraan watervallen hangen.
Gedurende tienduizenden jaren is de sneeuw niet gesmolten. Jaar na jaar hoopt zich hier sneeuwval na sneeuwval op waardoor er bovenop elkaar ijsachtige lagen van enorme proporties en een groot gewicht worden gevormd. Precies daar vinden we de gletsjers van waaruit het vloedwater wordt gebotteld.
Gletsjerwater is dus oud water, water dat in sommige gevallen meer dan ZEVENTIENDUIZEND jaar geleden is ontstaan.
DAN NU DE SMAAK
Ik verwacht vooral een groot verschil in ‘mondgevoel’.
Het MONDGEVOEL van drinkwater kan zeer complex zijn, afhankelijk van de aanwezige mineralen en de hoeveelheid hiervan.
Bij drinkwater speelt het mondgevoel echter een hele grote rol bij de WAARDERING van het water.
DAAR GAAN WE DAN…
En inderdaad, het gletsjerwater heeft een bijzonder mondgevoel…bijna te omschrijven als GLAD.
Ofwel: het tegenovergestelde van het stroeve mondgevoel dat je bijvoorbeeld bij ‘hard water’ aan de binnenkant van je wangen kan ervaren.
Dit water is niet alleen zacht, het voelt ook erg glad aan.
Dit laatste kan duiden op een hoge pH waarde, het water kan dan een beetje ‘glibberig’ aanvoelen.
De SMAAK? Daar kan ik kort over zijn: die is er niet en ook dat is een bijzondere gewaarwording.
Het platte water is ineens wel heel erg plat.
Nog 1 ding te omschrijven : de beleving!
Alles wat ze zeggen is waar! Dit was een exclusieve ervaring!
Grote dank aan Glacis Waters voor het toesturen van deze prachtige fles!
Ik drink hem nog even verder leeg en waan mij ondertussen op een van de prachtigste plekken op deze aarde..