Blog


En? Wat kreeg u te horen toen u kraanwater bestelde bij uw kerstgerecht?


Telkens weer voer voor een leuke discussie… => Wel of geen kraanwater in de horeca?

De meningen zijn verdeeld en dat snap ik, want als we iets verder kijken : alle redenaties hebben een andere grondslag.

Mijn mening is eigenlijk heel simpel: Wanneer je het beste verwacht van je restaurant/horeca hoort het niet normaal te zijn om kraanwater te (kunnen) bestellen. Kraanwater is dan eerder een ingrediënt en behoort dan ook zeker niet zomaar op elke kaart te staan.

En nou komt’ie : ….met een hele grote MAAR!

Want, wanneer een restaurant géén bewuste keuze heeft gemaakt voor een bepaald soort mineraalwater, niets weet van bijvoorbeeld de herkomst, de unieke smaak en samenstelling en van de wijze waarop het water afhankelijk van de carbonisatie optimaal te combineren is met bepaalde gerechten en alles maar SPA rood of SPA blauw blijft noemen….dan heb je geen enkele kennis van de bijdrage die vele soorten mineraalwater kunnen leveren aan de beleving van het geheel….en dan wordt het wel erg lastig om de klant ervan te overtuigen dat ook de keuze van het mineraalwater (net zoals de wijnen op de wijnkaart) met de liefde voor de klant is gemaakt en men dus met een goede reden geen kraanwater schenkt.

Is er dan iets mis met ons kraanwater? Met volle 100% overtuiging zeg ik NEE! Wij hebben perfect kraanwater en als dorstlesser zou dit het nummer 1 drankje kunnen zijn in Nederland.

Kijk alleen ook eens iets verder….zeker daar waar dat in een restaurant mogelijk is. Water heeft smaak en is zoveel meer dan alleen een dorstlesser! Er zijn mineraalwaters met een unieke samenstelling die de smaken van gerechten nog beter tot hun recht laten komen, mineraalwater welke een goede bijdrage levert aan een verstoorde Ph waarde, mineraalwater welke een gunstige werking heeft op de spijsvertering, of jawel : op de de gehele beleving van de avond. En zeg nou niet dat dat er niet toe doet…dat gezellig brandende kaarsje op tafel droeg er ook aan bij toch?
Nog niet overtuigd?

Tijdens een waterproeverij laten we u graag kennismaken met een aantal heerlijke smaken van puur natuurlijk mineraalwater waar niets aan is toegevoegd en dus zo uit de bodem komt zonder enige vorm van (al dan niet verwaarloosbare) vervuiling of chemische reiniging.

WAT ER te proeven is? VEEL!!
We hoeven alleen onze ogen nog maar te LATEN openen, want de bal.. die ligt bij de horeca zelf!!